Herpen is een gezellig Brabants dorp, gelegen tussen Oss en Nijmegen, in een landelijke omgeving. De dorpskern ligt op slechts 5 minuten fietsen van Lindeakker en de snelweg A50 is makkelijk bereikbaar. Ideaal voor forensen!

De naam Herpen wordt al in het jaar 814 genoemd en is afgeleid van het Germaanse ‘harpa’, wat ‘scherpe kromming’ betekent. Dit verwijst naar de meanderende Maas welke bij Herpen een scherpe bocht gemaakt zou hebben. De Hamelspoel en de Hertogswetering zijn een overblijfsel van de oude meander. In het zuiden werd Herpen tegen het rivierwater beschermd door de Erfdijk. Deze moest worden onderhouden door iedereen die een erf langs de dijk had, vandaar de naam. Tegenwoordig is de Erfdijk cultuurhistorisch erfgoed.

De landelijke ligging van Herpen maakt wonen in Lindeakker zo bijzonder. Je kunt er heerlijk wandelen in de Herpse Bossen met onder meer zandverstuivingen en rijke variatie aan flora en fauna. De natuurgebieden Herperduin en Keent zijn een aantal jaren geleden met elkaar verbonden waardoor het wandelroutenetwerk is uitgebreid. Staatsbosbeheer houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe natuur op grond die voorheen voor landbouw werd gebruikt. Er zijn poelen gegraven, struiken aangeplant en er is bloemrijk grasland ontwikkeld. Dus trek je wandelschoenen aan en neem je verrekijker mee: je komt te wonen in een prachtige, groene omgeving!

Te midden van al dit groen ligt het vriendelijke dorp Herpen. Hier nemen de bewoners nog echt even de tijd voor elkaar en maken ze graag een praatje. Dorpshuis ’t Slotje, de kiosk en de gerestaureerde dorpspomp vormen de kern van Herpen en zijn de centrale ontmoetingsplek voor bewoners en verenigingen. Zo biedt het dorpshuis onderdak aan een jeugdtheater, muziekvereniging en smartlappenkoor. Op sportief vlak kun je terecht bij de tennisclub, tafeltennisvereniging, toerwielerclub of in Sportpark De Wilgendaal met voetbalclub Herpinia, de plaatselijke trots.

Ook wie hier niet vandaan komt, zal zich meteen in het charmante Herpen thuis voelen!


Google Maps